Könyvek

Recenzió


WOWW-megközelítés -Megoldásépítés az iskolában

Insoo Kim Berg és Lee Shilts könyve

Ez a könyv a jobbra törő tanároknak köszönhetően született és törekvő tanárok számára készült.
Olyan diákokról és osztályokról szól, akik rövid idő alatt nagyot léptek előre, felelősségvállalásban, együttműködésben és teljesítményben.
Ez a könyv hatékony utat mutat, hogy tanárok és tanulók jószándékával rendkívüli eredmények keletkezzenek kihívást jelentő körülmények között is.

“Insoo Kim Berg kis könyvének a magyar megjelenése progresszív szolnoki tanárok érdeme, akik saját meggyőződésből elkezdtek kísérletezni a megerősítés lehetőségeivel az osztályokban. Az ő sikerük hamar ragadóssá vált. Egyúttal az igény is megszületett, hogy a sikeres eljárás másoknak is hasznára váljon.
Boldogan és lelkesen ajánlom ezt a kincset, amely egyszerre könnyíti meg a tanárok munkáját és ajtót nyit az ígéretes új generációnak egy jobb világ teremtese útján.
Szabó Peter, Solutionsurfers Magyarország

A könyv ára: 2.300 Ft
Megrendelhető: info@solutionsurfers.hu
Megvásárolható: KAPTÁR, 1065 Budapest, Révay köz 4.

Megoldások nyomában – Hatékony vezetés megoldásfókusszal

Dominik Godat könyve

A megoldásfókuszú brief megközelítés
figyelemre méltó alternatívává nőtte ki magát Magyarországon
és a szervezetfejlesztésen, coachingon túl egyre több szakterületen
kísérleteznek vele itthon is innovatív szakemberek.
Ha rövidebb idő alatt könnyebben, jobb hangulatban kívánja elér
üzleti céljait – ha kilátástalannak tűnő helyzeteket kell csapatával
nagy nyomás alatt megfordítaniuk
és felelősebb emberekkel kíván együtt dolgozni
beállítania a megoldásfókuszt. Ebben a könyvben eszközöket és
példákat talál hozzá, máris kezdheti.

Ára: 5000 Ft

Megrendelhető info@solutionsurfers.hu e-mail címünkön.

Megoldásközpontú munka szervezetekben – esettanulmány kötet

Az angol nyelvű ebook megjelent!

Az angol nyelvű kötet kapható a Kaptárban.

A magyar kiadás előkészületben.
A könyvhöz fűzött legmerészebb álmunk az, hogy szervezetekben dolgozók, vezetők, coachok és tanácsadók vonzó példákat találjanak benne és inspirálja őket az a könnyedség és egyszerűség, sokszínűség és hajlékonyság, ami a megoldásközpontú (SF) folyamatok jellemzője. Azt szeretnénk, hogy az olvasó tanulhasson és megerősítést nyerjen a könyvből.

Egyik kedvenc esetünk itt olvasható.

A magyar és külföldi szerzőktől 45 szervezetfejlesztési esetet, teamcoaching történetet, valamint számos vezetői interjút tartalmazó könyv magyar és angol változatban jelenik meg.

Ára: 9 300,- Ft vagy 35 €

Megrendelhető az info@solutionsurfers.hu e-mail címen.

Brief coaching. Megoldásközpontú megközelítés – Chris Iveson e.a. könyve

avagy a brief coaching ‘paralellfejlődése’

A brief coaching könnyen elsajátítható modelljét kínálta a Rövid és tartós coaching c., a Solutionsurfers műhelyéből kikerült kötet. Ez az új, szintén a Solutionsurfers Magyarország kiadásában megjelent könyv londoni kollégáink legfrissebb felfedezéseit foglalja össze, hűen a megoldásközpontú megközelítés történetében központi szerepet játszott fejlesztési elvhez: figyeld meg, mi működik, és tegyél abból többet. Következetesen elhagytak mindent, amiről nem tudták megmutatni, hogy ügyfeleik előrelépésében szerepet játszott – így a nagy alapítók, Steve de Shazer és Insoo Kim Berg halála óta eltelt években is tovább kísérleteztek. Rokonszenvvel figyeljük munkájukat és örömmel adjuk magyarul is az olvasó kezébe pragmatikus, sok beszélgetéspéldával illusztrált, a gyakorló brief coach számára megújulást és további impulzusokat adó művüket.

Ára: 5 000,- Ft

Megrendelhető
info@solutionsurfers.hu e-mailcímünkön, illetve kapható a könyvesboltokban

A coach hajónaplója

Daniel Meier könyve

A személyes önreflektálás az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy a coach fejlődjön. Ehhez nyújt kiváló támogatást ez a személyes munkakönyv, amely különféle kérdésekkel és impulzusokkal ösztönzi a coach tanulását és elkötelezettségét. A 40 coachingbeszélgetés rögzítését lehetővé tévő könyvben a központi coachkompetenciákat kifejtő, új ötleteket adó rövid leírásokat is olvashat az érdeklődő.

Ára: 4000,- Ft

Megrendelheti három színben info@solutionsurfers.hu mailcímünkön.

A coach hajónaplója

Teamcoaching: Csapatok megoldásközpontú támogatása a gyakorlatban

Daniel Meier könyve

A szerző Daniel Meier tapasztalt coach és teamcoach, sokéves vezetői és coachtapasztalattal. 2001. óta a brief coaching oktatója és művelője. A SolutionSurfers nemzetközi coachképző hálózatának társalapítója és ügyvezetője,Svájcban él.

E könyvében a SolutionCircle modell leírásával olyan erőforrás- és megoldásorientált eljárást ad a csapatokkal dolgozók kezébe, mely takarékos módszerekkel a teamekben meglévő erősségekre építi a fejlesztési folyamatot, ami az előrelépést könnyebbé, a változást tartósabbá teszi.

Ára: 4 800,- Ft

Megrendelheti info@solutionsurfers.hu mailcímünkön.

Rövid és tartós COACHING

Peter Szabó, Daniel Meier és Hankovszky Katalin könyve

Megoldásközpontú beszélgetések

A szerzők a svájci székhelyű SolutionSurfers coachképző cég keretében sok éves közös munka és tanulás eredményeként írták meg ezt a karcsú kötetet. A coach mindennapi gyakorlatához illesztve írják le e megközelítés alapfeltevéseit és a belőlük fakadó lehetőségeket.

„Ezt a könyvet a coaching rövidségének és hatékonyságának sikermutatóiról írtuk. Látni fogja, hogy a javasolt eljárásmód meglepően egyszerű, különösen, ha azzal hasonlítjuk össze, mi mindent tartanak más coachingmegközelítések elengedhetetlennek.”

Ára: 4000,- Ft

Megrendelheti itt.

Vissza a könnyedséghez

Coaching-DVD Daniel Meierrel, magyar felirattal német nyelven.

Ára: 12 500,- Ft

Megrendelheti info@solutionsurfers.hu mailcímünkön.