Solutionsurfers Magyarország

 

Cégünk 2010-es alapítása óta tevékenykedik Magyarországon coachképzés és szervezetfejlesztés, coaching és teamcoaching területeken.

A SolutionSurfers International luzerni (Svájc) központú nemzetközi tréningszervezet magyarországi képviselőjeként része vagyunk annak a sikertörténetnek, mely megoldásközpontú módszertannal terjeszti a brief coachingot.

Az utóbbi 14 évben több mint 1500 coach vett részt brief coach-tréningen a világ számos országából, köztük Magyarországról is. Nálunk végzett coachok profilját ide kattintva találhatja.

Az ő munkájukra támaszkodunk:

 

A SolutionSurfers módszerének alapjait Steve de Shazer  és Insoo Kim Berg úttörő munkája teremtette meg.  Azzal, hogy az ügyfél segítésében áttették a hangsúlyt a problémákról a megoldásokra, paradigmaváltást hoztak annak folyamatába, hogyan éri el az ügyfél az általa kívánatosnak tartott célt.

A megoldásközpontú munka kezdetei 1978-ra vezethetők vissza, a Solution Focused Brief Therapy néven ismert terápiás módszer megszületéséig. Azóta más területeken, például a coachingban, tanácsadásban, szervezetfejlesztésben, vezetői gyakorlatban is sikeresen elterjedt.

A lényeg: tartós megoldásokat dolgozunk ki úgy, hogy a meglevő kompetenciákra, erősségekre építünk, és folyamatosan elismerjük a haladás jeleit.

A megkezdett munkát Steve Shazer 2005-ben és Insoo Kim Berg 2006-ban bekövetkezett halála óta a szakmát gyakorlók viszik tovább szerte a világon.