Megoldásfókusz az iskolában – szimpózium No2.

Hogyan erősíthetik egymást pedagógusok, tanulók, iskolai közösségek úgy, hogy könnyebben és élvezetesebben, hatékonyabban és még emberibben teljen a feladataikra szánt idő?

A megoldásfókuszú megközelítés iskolákban alkalmazva abban segíti az érintetteket, hogy saját reményeik mentén könnyebben jussanak előre. Nem azt mondja meg tehát: ez vagy az és csakis ez a fontos ebben az iskolában – bízunk az ott levők szakértelmében. Inkább inspirál és megerősít, energizál és könnyebb kapcsolatokat tesz lehetővé annak érdekében, amit az adott közösség szeretne.

A szimpóziumon bemutatkoznak olyan iskolák, ahol már megfigyelhető eredményei vannak e megközelítés bevezetésének, tanárok és iskolapszichológusok osztják meg velünk tapasztalataikat, beszámolunk külföldi példákról, újdonságokról és kutatási eredményekről, új gyakorlati eszközökkel ismerkedünk és elképzelhető, hogy a legtöbbet egymástól tanulják majd a résztvevők…

Külföldön már évtizedes példák vannak a megoldásfókuszú szemléletmód iskolai alkalmazására és immár Magyarországon is egyre több tanár, iskolapszichológus és szülő támogatja a gyermekeket megoldásközpontú eszközökkel.

A részvételi díj tartalmazza:

  • belépést a szimpózium összes eseményére,
  • segédanyagokat,
  • kávészüneti ellátást,
  • kedvezményes könyvvásárlási lehetőséget a helyszínen a megoldásközpontú brief coaching szakirodalmából.

A program részét képezi Sue Young: “Megoldásfókuszú iskolák: Az anti-bullying és azon túl” című könyvének bemutatója

Jelentkezés a képzésre

A jelentkezéssel egyidejűleg kijelentem, hogy Lemondási feltételeket elolvastam, megértettem, az abban foglaltakat elfogadom.


A szimpózium időpontja:  

2018. október 13. / 9.30 – 17.00

Ár: 12.000 Ft + áfa

Az esemény bevételével megoldásfókuszú iskolai projekteket támogatunk.

A jelentkezések mostani állása szerint 42 szakember vesz részt.

Érdekel a többi képzésünk is?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj róluk!

 

Helyszín: Szent Margit Gimnázium - Villányi út 5-7., Budapest, 1114