Alakítsuk (át) coachingbeszélgetéseinket!

A Dialogikus orientáció modellje a gyakorlatban

A dialogikus orientáció modellje tekintélyes neve ellenére egy egyszerű, gyorsan megtanulható és könnyen használatba vehető eszköz, amelynek segítségével mondatról mondatra, gondolatról gondolatra elemezhetünk (coaching)beszélgetéseket fejlődési vagy kutatási céllal.

A saját (coaching)beszélgetések rögzítésével, leírásával, alapos elemzésével és a változtatási lehetőségek számbavételével mindannyian saját magunk megfigyelőivé és a megfigyelés szakértőivé válhatunk. Megérthetjük, hogyan működnek azok a dolgok, amikre “megérzés”-ként, “varázslat”-ként, vagy a “coaching művészete”-ként szoktunk hivatkozni. Lehetővé válik, hogy megfigyeljük, mi magunk mit teszünk ezeknek a varázslatos pillanatoknak, közös építkezésnek, finom együttmozgásnak a létrehozásáért és fenntartásáért – az ülés minden pillanatában.

A közös munka során…

a párbeszédek működését vesszük alaposan szemügyre úgy, hogy a workshopon kipróbált eszközöket, módszereket, eredményeket már másnaptól használni tudd. Az alábbiakra biztosan számíthatsz:
  • A megoldásfókuszú beszélgetéseid aktuális jellemzőinek vizsgálata
  • Mentorálás, peer-mentorálás és reflexió videófelvételek adatai alapján
  • A közös építkezés (co-construction) változatos eszközei és a beszélgetésprofi / coach folyamatos, pillanatról pillanatra jelen lévő hozzájárulása
  • A Dialogikus orientáció modelljének használata a beszélgetés tartalmának, mozgásainak, módosításainak és funkcióinak ábrázolásához
  • Reflexiós és kutatási célokra optimalizált videófelvételek készítése az ülésekről

Hasznos lehet számodra a workshop, ha..

  • (nagyon) tapasztalt coachként szeretnél új perspektívát nyerni, és még jobban megérteni, hogyan vagy hasznára a beszélgetőpartnereidnek
  • (majdnem) kezdő coachként egy olyan modellre vágysz, amit könnyen használhatsz akár nehéz beszélgetési helyzetekben is
  • szívesen lennél saját magad megfigyelője vagy megnéznéd, mit látnak, hallanak belőled az ügyfeleid
  • szeretnél gyakorlati tapasztalatot szerezni a mikroanalízis módszerével
  • coachképzőként megújítanád magadat és az eszköztáradat, hogy még hatékonyabban segíthesd a tanítványaid munkáját

Megjegyzés: A workshopra hozz magaddal egy videófelvétel készítésére alkalmas eszközt (okostelefon, tablet vagy videókamera), valamint egy fülhallgatót, amit a felvétel szövegének átírásakor tudsz használni.

Jelentkezés a képzésre

A jelentkezéssel egyidejűleg kijelentem, hogy Lemondási feltételeket elolvastam, megértettem, az abban foglaltakat elfogadom.

Képzési napok:
2019. szeptember 23-24. 

09.00 – 17.30

Haesun Moon, oktató, kutató, executive coach

A bizonyítékokra alapozó (evidence-based) coaching nemzetközileg elismert szakértője, Torontoi Egyetem tanára és a Canadian Centre for Brief Coaching igazgatója. Elbűvölő standupos, aki nem csak felejthetetlenül szórakoztató, de személyes történeteivel illetve kutatási, képzési tapasztalataival mély, (szakmai) perspektívaváltást hozó reflexióra invitál.

Érdekel a többi képzésünk is?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj róluk!

 

A képzés ára: 160 000 Ft + ÁFA

Tréner: Haesun Moon (University of Toronto, CA)

A képzés 14 ACSTH pontot ad.

A workshopra saját videorögzítő eszköz szükséges.

Helyszín: Adina Apartment Hotel 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 52-54.